top of page

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Γίνε σύμμαχος στην προστασία των μελισσών!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΙΖΕΙ

Στον αγώνα μας για την προστασία των μελισσών και των οικοσυστημάτων χρειαζόμαστε συμμάχους!  Χρειαζόμαστε δίπλα μας  επιχειρήσεις και φορείς με όραμα και κοινωνική ευθύνη.

 

Mε άξονες την βιωσιμότητα, τον οικολογικό αλφαβητισμό και την αύξηση του αστικού πρασίνου χτίζουμε με τους υποστηρικτές μας  μια αμφίδρομη και σταθερή σχέση με σκοπό να επεκτείνουμε τις δράσεις και τον αντίκτυπό μας και να μεταμορφώσουμε τον κόσμο, σε έναν κόσμο πιο πράσινο, πιο φιλόξενο και γεμάτο ζωή!

​​

Το The Bee Camp είναι μέρος του δικτύου

1% for the planet logo.png

ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΗΕ

Μέσα από την δράση μας προωθούμε τους παρακάτω στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:

TGG_Icon_Color_03.jpg
sustainable cities.png
life on land.png
climate action.png

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

1

Eθελοντισμός

seed-bombs.png

Γίνε εθελοντής για μία μέρα συμμετέχοντας στο Seed-bombing event του The Bee Camp! To Seed- bombing είναι μια δράση αποκατάστασης του αστικού πρασίνου που έχει στόχο να γεμίσει τις πόλεις με πολύχρωμα, μυρωδάτα αγριολούλουδα, το αγαπημένο φαγητό των μελισσών! Φτιάχνοντας και φυτεύοντας σπορο-βόμβες (χειροποίητες μπάλες που αποτελούνται από πηλό, χώμα και σπόρους μελισσοκομικών φυτών) , προσφέρουμε στις μέλισσες τροφή πλούσια σε νέκταρ και γύρη. Παράλληλα, μέσα από παιχνίδια και quiz, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τον μοναδικό κόσμο των μελισσών και ενημερώνονται για τις απειλές που αυτές αντιμετωπίζουν. Μια πρωτότυπη και διασκεδαστική δράση με άμεσο και σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που μπορεί να μας ενώσει όλους για έναν καλό σκοπό: να κάνουμε τις πόλεις βιώσιμες και πράσινες!

Ελάτε να πρασινίσουμε την Ελλάδα μαζί!

2

Team Building
Bee-Days

bee_day.png

Βιωματικές δράσεις ενδυνάμωσης της ομάδας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μελισσών! Μέσα από παιχνίδια team-building οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον μοναδικό κόσμο των μελισσών και τη μαγεία της επικονίασης που προσφέρει το 75% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής.  Τα προγράμματά μας είναι ιδανικά και για family days που έχουν στόχο να φέρουν κοντά ολόκληρη την “εταιρική οικογένεια”.
Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι μέλισσες για τους ανθρώπους και για το οικοσύστημα; Γιατί χρειάζεται να τις προστατεύσουμε; Μικροί και μεγάλοι συνεργάζονται για μία περιβαλλοντική αποστολή για την προστασία της μέλισσας. Μέσα από το παιχνίδι κερδίζουμε γνώσεις για το περιβάλλον αλλά και ερχόμαστε κοντά με τις οικογένειες και τους συναδέλφους μας, χτίζοντας μια δυνατή και δημιουργική ομάδα. 

Eτοιμοι να γίνουμε μελίσσι;

3

Υιοθετησε
ένα Bee-Spot

bee-spots.png

Οι μέλισσες βρίσκονται σε κίνδυνο! Καθώς οι πόλεις, το οδικό δίκτυο,  οι γεωργικές και βιομηχανικές εκτάσεις επεκτείνονται, παράλληλα καταστρέφονται οι βιότοποι των μελισσών. Για να τις βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε τα Bee Spots.
Τα Bee Spots είναι ασφαλή  καταφύγια για  μοναχικές μέλισσες και άλλους επικονιαστές  που ζουν σε αστικά κέντρα. Σε αντίθεση με τις γνωστές σε όλους μας μελιτοφόρες μέλισσες, οι μοναχικές δεν ζουν κοινωνικά σε κυψέλες αλλά χτίζουν την δική τους ξεχωριστή φωλιά. Κάθε Bee Spot είναι μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει μελισσοκομικά φυτά, πλούσια σε νέκταρ και γύρη και ξενοδοχεία εντόμων. 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μικρές οάσεις πρασίνου για τις μέλισσες μέσα σε αστικά κέντρα. Η αρχή, έχει ήδη γίνει στην Αθήνα όπου έχουμε εγκαταστήσει ήδη Bee-Spots σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

«Υιοθετήστε» ένα Bee Spot και βοηθήστε μας να επεκτείνουμε την δράση μας για την προστασία των μελισσών σε όλη την Ελλάδα!

4

Zero waste
δώρα

bee-gifts_white.png

Η ομάδα του Bee Camp δημιούργησε τις πιο «πράσινες», zero-waste προτασεις για εταιρικά δώρα! Διάλεξε ανάμεσα στις σπορο-βόμβες  (seed bomb) και τα Seed Mix “PLANT THESE FOR THE BEES” και βοήθησε τις μέλισσες να βρουν τροφή! Τα Seed Bombs και τα  Seed Mix “PLANT THESE FOR THE BEES” περιέχουν σπόρους φυτών πλούσιων σε γύρη και νέκταρ, το αγαπημένο φαγητό των μελισσών. Φυτεύοντας τους στον κήπο ή το μπαλκόνι μας, προσφέρουμε στις μέλισσες περισσότερες δυνατότητες για τροφή ενώ πρασινίζουμε και ομορφαίνουμε το αστικό τοπίο.

 

Δείξε την ευγνωμοσύνη σου στις μέλισσες με eco-friendly  δώρα που προστατεύουν το περιβάλλον και την άγρια ζωή! 

Για περισσότερες πληροφορίες μπες εδω:

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ
Eurobank_EFG.jpg
embassy-of-sweden-logo-cropped-1024x614.png
bodossaki.jpeg
Metaxa.jpg
201104_Cheerios_LOGO_03_Sun_rgb_72.png
cyclades preservation fund logo.jpg
henrich-boll-01-01.jpg
Accenture-Logo.png
teleperformance_logo-01.png
sani-logo-01.png
goethe thessaloniki logo.png
Nestlé-Logo-1.jpg
apivita.png

JOIN THE HIVE

bottom of page