top of page

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες, ιδρύματα, δημόσιους φορείς και άλλους οργανισμούς για τη υποστήριξη των δράσεών μας προς την αποστολή και το όραμά μας για έναν κόσμο πιο πράσινο και πιο φιλικό για τους ανθρώπους και τις μέλισσες!

apivita.png

APIVITA S.A.

Από το 2018, η Apivita είναι στο πλευρό του οργανισμού με μία σταθερή συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και την προστασία των μελισσών με αποκορύφωμα το πρόγραμμα BEE SCHOOL powered by APIVIΤΑ, μέσα από το οποίο υποστηρίζεται η  δωρεάν υλοποίηση βιωματικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε σχολεία νομών της Ελλάδας με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας των μελισσών.

Μεσα απο το πρόγραμμα BΕΕ SCHOOL powered by APIVITA,1266 μαθητές 11 δημόσιων δημοτικών σχολείων έχουν μάθει για τον σημαντικό ρόλο των μελισσών σε 5 νομούς της Ελλάδας από το 2019. Μέσα από το πρόγραμμα BEE SCHOOL επιδιώκουμε οι  πολίτες του αύριο  να κατανοήσουν  τον καθοριστικό ρόλο της μέλισσας στον κύκλο της ζωής και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και  τελικά να υιοθετήσουν θετικές πρακτικές για την προστασία της. 

SANI RESORT

Το Sani Bee Spot αποτελεί το μεγαλύτερο και πρώτο διαδραστικό Bee Spot στην Ελλάδα, που έχει στόχο την προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών που απαντώνται στο Sani Resort. Το Sani Bee Spot είναι ένας πρωτοποριακός, φιλικός προς τις μέλισσες κήπος, με 7 διαφορετικούς σταθμούς. Κάθε σταθμός μας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τη βιολογία των άγριων μελισσών καθώς και ζωντανά δείγματα τοπικών ειδών μέλισσας. 

sani-logo-01.png
αρχείο λήψης (4).png

BRITISH EMBASSY

Το 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων της Βρετανικής Πρεσβείας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και της ελληνο-βρετανικής φιλίας και συμμαχίας, το The Bee Camp κέρδισε το δεύτερο βραβείο χρηματοδότησης μετά από  δημόσια πρόσκληση με στόχο τη στήριξη οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών για την υλοποίηση μικρής κλίμακας δράσεων και προγραμμάτων για τη δράση με τίτλο “Seed Bombing Athens!”.

JANE GOODALL'S

ROOTS AND SHOOTS

Το 2018, το The Bee Camp  κέρδισε την υποτροφία Mini Grants Roots and Shoots με σκοπό την εγκατάσταση ενός Bee Spot, ενός ασφαλούς καταφυγίου για τις αστικές μέλισσες σε ένα σχολείο στην Αθήνα.  Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί η γνωριμία με την Dr. Jane Goodall στην επίσκεψή της στην Ελλάδα!

rs-global-logo.jpg
201104_Cheerios_LOGO_03_Sun_rgb_72.png

CHEERIOS

Το 2021, τα δημητριακά Cheerios υποστήριξαν τη δράση του The Bee Camp για τη δημιουργία της καμπάνιας #saveabee για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του ρόλου των μελισσών στα οικοσυστήματα. Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό digital game με τίτλο “#SaveABee”, το οποίο με διασκεδαστικό τρόπο μοιράζεται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο των μελισσών καθώς και ψηφιακό υλικό ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για απλούς τρόπους σχετικά με την προστασία των μελισσών. 

1% FOR THE PLANET

Το  1% For The Planet είναι ένας οργανισμός που πιστοποιεί πως οι επιχειρήσεις- μέλη του προσφέρουν το 1% του ετήσιου κέρδους τους σε ενέργειες και οργανώσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Από το 2021 το Bee Camp είναι μέλος αυτού του παγκόσμιου δικτύου που φέρνει κοντά επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες στον κοινό τους αγώνα για την δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου πλανήτη. 

1% for the planet logo.png
αρχείο λήψης (3).png

THE POLLINATION PROJECT

Το 2019,  το Pollination Project υποστήριξε το The Bee Camp  με το βραβείο “Grants for Social Change”.  Σκοπός του The Pollination Project ειναι να δημιουργήσει μία δυναμική παγκόσμια κοινότητα απο ανθρώπους που φέρνουν την αλλαγή για έναν καλύτερο πλανήτη. Με το χρηματικό βραβείο του The Pollinator Project σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Training for Trainers για τα νέα μέλη και εθελοντές του Οργανισμού με σκοπό την δημιουργία πολλαπλασιαστικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου . 

SOCIAL DYNAMO

Για 5 συνεχείς κύκλους φιλοξενίας το Social Dynamo (πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη)  επέλεξε το The Bee Camp ως μια από τις ομάδες που φιλοξενεί και στις οποίες προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήρθξη με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση από έμπειρους μέντορες. 

social-dynamo-logo.jpg
athens_dimos.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το 2019, στα πλαίσια του  θεσμού “Ανοιχτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με την οργάνωση Περίπατος, το The Bee Camp σχεδίασε και υλοποίησε σε δημοτικά σχολεία  της Αθήνας πρόγραμμα καλοκαιρινής κατασκήνωσης με θέμα την επανασυνδεση των παιδιών με τη φύση μέσα απο μία σειρά απο βιωματικές και καλλιτεχνικές δράσεις. 

START

Create Cultural Change

Η έναρξη της ιδέας του The Bee Camp αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  START-  Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα υποτροφιών για ανερχόμενους πολιτιστικούς διαχειριστές στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζει νέους δημιουργούς να προωθήσουν τις πολιτιστικές τους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στο τοπικό τους περιβάλλον. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων Γερμανίας (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.) και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

start.png

TELEPERFORMANCE

Η συνεργασία γεννήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας 2022. Η​ ​πρωτοβουλία της συμμετοχής σε μία δράση SEED BOMBING έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση για την​ ​ενίσχυση της δημιουργίας ενός κατάλληλου και «λουλουδάτου» περιβάλλοντος που θα κάνει τις​ ​μέλισσες να επιστρέψουν​ στις πόλεις​!

teleperformance_logo-01.png

SWEDISH EMPASSY

H Σουηδική πρεβεία νοιάζεται για το περιβάλλον και τις μέλισσες. Στην ταράτσα του κτηρίου που στεγάζεται η Πρεσβεία φιλοξενείται και το  μεγαλύτερο Bee Spot του κέντρου της Αθήνας , το #HotelSweden με  την καλύτερη θέα. Ενα όμορφο και ασφαλές καταφύγιο για τις μοναχικές μέλισσες της πόλης. Μία εγκατάσταση που συνδυάζει φυτά πλούσια σε νέκταρ και γύρη (τροφή) και μία φυσική κατασκευή  (ξενοδοχείο εντόμων). Το όνομα του ξενοδοχείου είναι φυσικά «Hotel Sweden»! 

embassy-of-sweden-logo-cropped-1024x614.png
henrich-boll-01-01.jpg

HEINRICH BOELL FOUNDATION

"Build a Bee Oasis". Mε την υποστήριξη του Ιδρύματος Heinrich Boell δημιουργήσαμε μία καταπράσινη όαση φιλική προς τη βιοποικιλότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο Πάρκο Τσέπης, Γειτονιά της Σβώλου!
Η δράση αποτελούταν από ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης γύρω από την σημασία των μελισσών για το οικοσύστημα, την οικονομία και τη διατροφή μας και ολοκληρώθηκε με φύτευση πολλών μεσογειακών φυτών (δενδρολίβανο, λεβάντα κλπ), την αγαπημένη τροφή των μελισσών, στον κήπο.

cyclades preservation fund logo.jpg

CYCLADES
PRESERVATION FUND

Με τη στήριξη του CYCLADES PRESERVATION FUND η ομάδα του The Bee Camp επισκέπτεται νησιά των κυκλάδων και παρέχει εκπαιδευτικά εργαστήρια στους μαθητές τους.
Η παρουσία του The Bee Camp στα νησιά των Κυκλάδων ολοκληρώνεται με δράσεις ευαισθητοποίησης της νησιωτικής κοινότητας γύρω από το παγκόσμιο ζήτημα της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών και των τρόπων που κανείς μπορεί να δράσει με σκοπό την προστασία τους.

points_of support-01-01.jpg

ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

To πρόγραμμα “ΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ” σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΟffStream που έχει ως στόχο τη δημιουργία πρωτότυπου υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τις μέλισσες και τη βιοποικιλότητα κατάλληλα σχεδιασμένου ώστε να απευθύνεται και σε παιδιά με μερική ή ολική απώλεια όρασης υποστηρίζοντας τη συμπερίληψη και την απο-περιθωριοποίηση. Δράση που υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

bottom of page