• Facebook
  • Instagram

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προτείνουμε μία σειρά απο δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (Corporate Social Responsibility) για ενήλικες, για παιδιά και για οικογένειες με άξονες τη βιωσιμότητα, τον οικολογικό αλφαβητισμό και την αύξηση του αστικού πρασίνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

SEED BOMBING 

Μία βιωματική δράση αύξησης του αστικού πρασίνου για όλους!
Σας αρέσουν οι πεταλούδες; Χαίρεστε να ακούτε τα πουλιά να κελαηδουν τα πρωινά; Χαμογελάτε κάθε φορά που βλέπετε μία πασχαλίτσα; Οι χνουδωτές μέλισσες σας δημιουργούν περιέργεια; Σας αρέσει να συνεισφέρετε στο κοινωνικό σύνολο;
Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί μία πόλη φιλική και προς τους μικρότερους κατοίκους της, τις μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές.
Οι σποροβόμβες (ή seed bombs) είναι χειροποίητες μπάλες που αποτελουνται απο πηλό,χώμα σπόρους μελισσοκομικών φυτών η οποία μας επιτρέπει να φυτέψουμε με έναν ευκολο και φυσικό τρόπο πολύχρωμα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα αγριολούλουδα, το αγαπημένο φαγητό των μελισσών !
Μια πρωτότυπη και διασκεδαστική δράση που μπορεί να μας ενώσει όλους για έναν καλό σκοπό. Να κάνουμε τις πόλεις βιώσιμες και πράσινες!

Διάρκεια: 1 ώρα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Ανακάλυψε τα μελισσοκομικά βότανα
Μια βιωματική εμπειρία γνωριμίας με τα μελισσοκομικά αρωματικά φυτά και βότανα.
Πότε ανθίζει μια λεβάντα; Ποιον ταίζει το δενδρολίβανο; Που φυτρώνει το φασκόμηλο;
Που θα βρεις την κρυμένη ρίγανη της πόλης;
Μαθαίνουμε μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες για τις ιδιότητες του κάθε ενός απο αυτά τα βότανα και αρωματικά φυτά και φυτεύουμε παρέα σαν ομάδα το μελλοντικό φαγητό των μελισσών της πόλης!

Διάρκεια: 1 ώρα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΥΡΗ ΓΥΡΗ ΟΛΟΙ

Έχεις σκεφτεί ποτέ να γινόσουν μέλισσα για μια μέρα; Πως θα ήταν άραγε να πετάς από λουλούδι σε λουλούδι, να μαζεύεις γύρη και νέκταρ και να πηγαίνεις φαγητό στο σπίτι σου; Θα ήσουν εργάτρια, κηφήνας ή μήπως βασίλισσα μέλισσα; Σε προσκαλούμε να πάρεις μέρος στο πιο όμορφο ταξίδι των επικονιαστών.
Με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών, να μάθουν πως δομούν την κοινωνία τους και...να γίνουν μέλισσες για μια μέρα. Στο τέλος θα φτιάξουν τις δικές τους σπορο-βόμβες που θα πετάξουν για να φυτρώσουν πολύχρωμα λουλούδια μέσα στην πόλη τους.

Διάρκεια: 1 ώρα

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΛΕ!

Γνώριζες ότι υπάρχουν πολύχρωμες μέλισσες; Μέλισσες μπλε, μωβ και πράσινες; Είχες ακούσει ποτέ για τον φανταστικό χορό τους; Πιστεύεις ότι μπορεί να έχουν σούπερ-δυνάμεις; Εσύ, άραγε αν ήσουν μέλισσα, τι μέλισσα θα ήθελες να ήσουν;
Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όπου τα παιδιά θα παρατηρήσουν μέσα από τα μικροσκόπια τα στοιχεία της φύσης, θα επεξεργαστούν την έννοια της διαφορετικότητας και θα μελετήσουν για τις άγριες μέλισσες, κατασκευάζοντας τη δική τους μέλισσα/σούπερ ήρωα.

Διάρκεια: 1 ώρα

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΣΠΙΤΟ

Αν ήσουν μέλισσα και τριγυρνούσες στην πόλη, τι θα έκανες; Που θα περνούσες τη νύχτα σου και που θα έβρισκες το φαγητό σου; Θα είχες άραγε κάποιο μέρος για να συναντάς τους φίλους σου ή ένα καταφύγιο για να κοιμάσαι τα βράδια;
Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, τα παιδιά στο τέλος του εργαστηρίου θα μάθουν να κατασκευάζουν ξενοδοχεία εντόμων για να προσφέρουν ένα ασφαλές σπίτι στις αγαπημένες μας μέλισσες της πόλης!

 

Διάρκεια: 1 ώρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΙΣΣΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους μαζί με τους γονείς τους να γνωρίσουν μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο μια διαφορετική μορφή οικογένειας. Αυτή των μελισσών. Μέσα από παιχνίδια συνεργασίας και ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού θα ανακαλύψουμε τι γίνεται μέσα στο σπίτι των μελισσών, την κυψέλη, και το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι το κάθε μέλος για τις άλλες. Θα μάθουμε για το διαμερισμό των εργασιών ανάμεσα στα διαφορετικά μέλη της κυψέλης (βασίλισσα, εργάτριες, κηφήνες). Επειτα, θα φορέσουμε τις μελισσοστολές μας και θα επικονιάσουμε τα λουλούδια συλλέγοντας νέκταρ και γύρη. Τέλος, ολοι μαζί θα μάθουμε την μυστική συνταγή για τις σποροβόμβες (βόμβες απο χώμα, πηλό και σπόρους μελισσοκομικών φυτών) και φτιάχνοντας ο καθένας τη δική του θα βοηθήσουμε πολύχρωμα και μυρωδάτα αγριολούλουδα να φυτρώσουν μέσα στην πόλη μας!

Διάρκεια: 1 ώρα

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

ΑIR BEE N' BEE

Προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους μαζί με τους γονείς του σε ένα εργαστήριο κατασκευών. Μέσα από παιχνίδια θα γνωρίσουμε τις μοναχικές μέλισσες, τη σημασία τους για τα οικοσυστήματα και την τροφική αλυσίδα αλλα και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην πόλη. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε ξενοδοχεία εντόμων για να προσφέρουμε ένα ασφαλές καταφύγιο στις μοναχικές μέλισσες της πόλης.

Μια φανταστική ευκαιρία για γονείς και παιδιά να μάθουν κάτι καινούριο μαζί!

Διάρκεια: 1.5 ώρα

SUPPORTED BY

  • Facebook
  • Instagram